PoetryBlock LÖRDAG: Dizili, Nioosha Shams, Faiza Issa Aden Farah & Rönn Zakrisson

Lördag 30 November 19.00 – 20.00

Dizili will read a few texts with a poetic tone, a fight spirit and autobiographical content. The themes range from being a foreigner (Indian-Portuguese living in Copenhagen), living in community (Christiania and other DIT places) and struggling with norms. And in the midst of all, trying to stay hopeful and free.

Nioosha Shams är en författare, poet och skribent som tror på kollektivet och drömmer om solidaritet. På dagarna varvar den studier på Biskops Arnö med att vara aktiv i olika sammanhang, laga mat till vänner och klappa hundar. Ni kan hitta Niooshas texter i form av litteraturkritik för Flamman, på uppläsningar i Malmö då och då och i debutromanen som kommer nästa sommar.

Faiza Issa Aden Farah Världsmänniska med rötter ifrån Somalia. På fritiden är hon än människa först och Mamma till Mikaeel. Ord formar oss! Följ med på en resa ifrån ilska till acceptans, genom den vackra konsten poesi.

Rönn Zakrissons dikter handlar mycket om kolonialismen i Sápmi och norra Sverige. Den skriver och pratar om gruvan, naturen, queerhet, sex och politik.

KRYPTOPARTY med Umeås HACKERSPACE

English Translation below**

WARRANTY VOID IF ATTENDING Kom och mingla med end-to-end encryption. Gör en namnskylt med nickname från 90-talet. Ta med din telefon/dator och rivstarta resan mot 1337 shades of security. n00bZ r w3Lc0m3! Nu med extra sås! Buzzwords: OpenPGP, XMPP, OMEMO, ROT13

Lördag 30 November 19.30 – 21.30

ENGLISH: WARRANTY VOID IF ATTENDING Come and chat with end-to-end encryption. Make a nametag with a nickname från 90-talet. Bring your mobile phone or computer and begin the journey towards 1337 shades of security. n00bZ r w3Lc0m3! Now with extra sauce! Buzzwords: OpenPGP, XMPP, OMEMO, ROT13

Information om Rojava

Lördag 30 November 15.15 – 16.15

Välkommen till ett föredra om revoultionen i västra Kurdistan/norra Syrien, den Turkiska statens invasion av området och det demokratiska projektet i detta område. Varför kämpar vi för Rojava?

PANELSAMTAL – KULTUR- OCH AKTIVITETSHUS I SVERIGE

Lördag 30 November 14.15 – 16.00

Ett panelsamtal mellan olika kultur- och aktivitetshus. Hur kom husen till och vad är deras historia? Hur ser situationen ut idag och vilken typ av aktiviteter bedrivs? Varför är det viktigt att husen finns och hur kan en starta upp fler initiativ i andra städer? Deltagande diskussioner.

Kropotkin och våldet. En Anarkists Minnen.

Lördag 30 November 16.30 – 17.30

Förra året kom en nyöversättning av Pjotr Kropotkins klassiska självbiografi En Anarkists Minnen (Natur & Kultur 2018). Den innehåller delar som inte tidigare givits ut på svenska. Karin Grelz, slavist från Stockholms universitet och översättare av biografin, berättar om skillnaderna mellan de tidigare rysk- och engelskspråkiga utgåvorna och hur de färgats av den politiska situationen i olika tider.

Community Workshop med REFUGEES WELCOME Lidköping

LÖRDAG 30 November 15.45 – 16.45

Hur organiserar vi oss på ett hållbart sätt och skapar trygga rum att växa i?

Hur undviker vi utbrända aktivister?

Välkommen till en workshop som berör community, community care och self care.

 

Är ockupation möjligt i Sverige?

Att inte betala hyra är en förutsättning för att inte behöva löneslava. Det kollektiva livet i ockupationer är oxå en grogrund för en mer passionerad kamp. Hur kan vi få igång en ockupationsrörelse i sverige igen? Detta är en kreativ workshop som utgår från denna frågeställning.

Välkommen till diskussionen, Lördag 30 November 12.45 – 13.45

NR 153 (film)

Söndag 16.00 – 17.00
Nr 153 är en personlig dokumentär som handlar om hur man upprätthåller den komplexa relationen till en förälder som döms till livstids fängelse. Regissören Angela Bravos pappa dömdes till livstid och satt frihetsberövad under halva hennes liv. Hon och hennes syskon tvingades leva ett dubbelliv och växer upp på olika säkerhetsfängelser runtom i landet. Fängelset blir deras andra hem. Filmaren Angela Bravo söker sin egna frigivning genom filmen och hoppas kunna frige andra. 30 min

@storytellingbeyondwalls
#storytellingbeyondwalls
@AngelaBravo